Jameson Caskmates

Meer afbeeldingen

Jameson Caskmates
€ 28,99

Beschikbaarheid: Op voorraad

Jameson Caskmates is ontstaan tijden een gesprek tussen Jameson's master distiller en hoofd brouwer van Cork's Franciscan well Brewery. Het idee ontstond om donker bier in een whiskey vat terijpen en daarna Jameson's original whisky in het zelfde vat te laten rijpen. Dit zorgt dat de gers en graan tonen goed in het vat trekken en vervolgens een invloed hebben op de whiskey.

Caskmates heeft het onvermijdelijke zachte karakter die we gewend zijn van jameson met een licht bittere cacao en koffie ondertoon

Inhoud: 70cl
Alcoholpercentage: 40%

Beschrijving

Details

Jameson Caskmates

Jameson Irish Whiskey wordt gemaakt met zuiver water en een combinatie van gemoute en ongemoute gerst. Tijdens het proces, wordt de gemoute gerst gedroogd door warme lucht, dit betekent dat er geen rook wordt gebruikt in het proces of in het eindproduct. Drievoudige distillatie Een van de geheimen van het maken van whiskey ligt in het langzame, drievoudige distillatie in koperen pot stills. Deze methode geeft de whisky zijn gladheid en ronde smaak. Ierse whiskey's worden drie maal gedistilleerd (in tegenstelling tot Scotch whisky's, die normaliter worden geproduceerd met een dubbele distillatie en de meeste Bourbons, die slechts eenmaal worden gedistilleerd). Het is dit proces dat zorgt voor het unieke karakter van Ierse whiskey’s. Jameson is een uitzonderlijk soepele whiskey, met hints van kruiden, sherry en hout.
Extra informatie

Extra informatie

percentage 40
inhoud 70
levertijd Nee

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.