Dalwhinnie 15y

Meer afbeeldingen

Dalwhinnie 15y
€ 39,99

Beschikbaarheid: Op voorraad

Dalwhinnie 15 jaar oud is een classic malt whisky. Dalwhinnie heeft een zacht en soepel karakter. Dit maakt Dalwhinnie 15 jaar de perfecte whisky voor een beginnende whisky liefhebber.
Inhoud: 70cl
Alcoholpercentage: 46%

Beschrijving

Details

Dalwhinnie 15y

Dalwhinnie is een single malt whisky afkomstig van het schotse highland gebied. Om precies te zijn staat de Dalwhinnie Distillery in Inverness-shire. In 1897 richte John Grant, George Sellar & alexander Mackenzie de distilleerderij op onder de naam Strathspey. Na een jaar moesten ze de Strathspey alweer verkopen door een faillisament. Dhr. A.P. Blyth kocht de distilleerderij en heeft de naam veranderd naar Dalwhinnie. In 1905 werd de distillerderij verkocht aan een Amerikaanse whisky handelaar. Hij gebruikte de whisky voor blends die hij alleen in Amerika verkocht. Na 15 jaar belande Dalwhinnie pas weer in schotse handen, United Distillers, een onderdeel van Diago.

Vandaag de dag heeft Dalwhinnie een productie van 1.2 miljoen liter. 90% hiervan word gebruikt in de bekende Black&White blend. Alleen de overige 10% word als single malt gebotteld.

Extra informatie

Extra informatie

percentage 46
inhoud 70
levertijd Nee

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.